Kosten begrafenis

Een begrafenis in zijn meest sobere vorm kost zo'n 3.300 euro. Dat houdt in: thuis opbaren en overbrengen naar de begraafplaats voor een laatste groet bij het graf. De meeste begrafenissen liggen tussen de 5000 en 8000 euro vanwege de sterk uiteenlopende wensen.

Scherp tarief door mijn werkwijze

Door mijn kleinschalige werkwijze kan ik een uitvaart goedkoop houden. Ik heb geen vaste lasten van gebouwen, personeel of wagenpark. Ik huur deze zaken per keer in als ik ze nodig heb.

De kosten hangen sterk af van uw wensen. U kunt kosten besparen door thuis op te baren, door zelf te dragen en door eigen vervoer. Het afscheid is zo vaak nog persoonlijker ook. Maar ook: wilt u een particulier of een algemeen graf, wel of geen (landelijke) advertentie, wel of geen volgauto’s, enz..

Uitvaartkosten zijn niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Wel voor de erfbelasting en vermogensbelasting.

Kosten begrafenis opvragen

U kunt de kosten van een uitvaart – zoals ú die voor ogen heeft – op 3 manieren opvragen:

 

1 Vertel mij uw wensen, en ik reken direct de kosten voor u uit. Of we maken een afspraak.

Bel: 0229-278782

2 Aan de hand van de prijslijst stelt u uw eigen uitvaart samen, en telt u de bedragen op.

Prijslijst downloaden

3 U vult het offerteformulier in en binnen 24 uur stuur ik u de berekening.

Offerteformulier invullen

Als u verzekerd bent

Ik ben u ook van dienst als u verzekerd bent bij Dela, Monuta of Yarden.

Regelmatig krijg ik de vraag of ik de uitvaart kan verzorgen van iemand die is verzekerd bij een van bovenstaande verzekeraars. Het antwoord is dus: ja.

Waar u ook verzekerd bent: u houdt altijd de vrijheid om een eigen uitvaartverzorger te kiezen. De verzekeraar kan u erop wijzen dat u dan duurder uit bent. Maar dat is lang niet altijd zo. Een uitvaart op maat bij mij kan zelfs voordeliger zijn dan de standaarduitvaart van de verzekeraar.

Een uitvaart op maat

In veel gevallen is een uitvaart op maat voordeliger dan de standaarduitvaart bij uw verzekeraar. Juist bij een standaarduitvaart is in veel gevallen bijbetaling nodig omdat niet alles door de polis is gedekt. Informeert u vooraf bij mij hoe dat in uw geval uitpakt. Ik inventariseer uw wensen en dan wordt duidelijk hoe de financiële vergelijking uitvalt.


Samenwerking met NUVEMA

Sinds 2013 werken we samen met Nuvema, uitvaartverzekeraar in Baarn.
Nuvema hanteert een uniek concept. Naast uw eigen wensen worden de uitvaartkosten ook bepaald door het prijsniveau in Hoorn en omstreken. Een uitvaart hier verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in Limburg. Jaarlijks geven wij de lokale prijzen door aan Nuvema. Hierdoor is Nuvema in staat een op maat gemaakte uitvaartpolis aan te bieden die aansluit bij uw persoonlijke wensen en lokale kosten.

“Martien neemt veel uit handen, maar laat je ook nadenken over de rol die je zelf kan vervullen tijdens het afscheid..”

– Diana Huisman –