Over mij

Ooit vroeg ik de grafdelver van het dorp of ik kon helpen bij het graven van het graf van mijn vader. Ik bereidde de plek in de aarde waar hij ging rusten. Ik heb daar nog steeds een voldaan gevoel over. Dat heb ik toch maar mooi voor hem gedaan. Het hielp me om afscheid van mijn vader te nemen.

Van ervaring naar drijfveer

Mijn ervaring met de uitvaart van mijn vader werd mijn drijfveer om uitvaartverzorger te worden: mensen in staat stellen om op hun eigen manier vorm te geven aan het afscheid. Met Marian, mijn echtgenote en partner, aan mijn zijde werken we vanuit die leidende gedachte.

Nu, 16 jaar later, zijn de mensen mondiger, is de ontkerkelijking verdergegaan en zijn er meer gebroken gezinnen. Bij elk sterven geldt meer dan ooit de vraag: ‘Wat is hier nodig om er een eigen, persoonlijk afscheid van te maken?’

 
En in die 16 jaar:
  • ben ik bewust kleinschalig en betaalbaar gebleven, omdat ik vind dat een persoonlijke uitvaart voor ieder budget moet kunnen.
  • ben ik actief geweest in het landelijk Netwerk Uitvaartvernieuwers: uitvaartverzorgers die dichter bij de mensen staan en ze meer willen betrekken bij de invulling van de uitvaart.
  • ben ik erkend door rozeuitvaart.nl, het landelijk netwerk in Nederland van homovriendelijke uitvaartbegeleiders.
  • ben ik door Vrij Nederland uitgeroepen tot één van de 6 beste uitvaartverzorgers van Nederland.
  • werkte ik mee aan een NCRV-uitzending van Schepper & Co in het land, over een zelfgekozen levenseinde

Column in het Noordhollands Dagblad

Om lezers van het Noordhollands Dagblad te inspireren, geef ik nabestaanden gelegenheid om hun beleving van het afscheid en de uitvaart te beschrijven in een column bij de Familieberichten. Deze verhalen vindt u ook terug in mijn blog.

Mijn vak is een voorrecht

Steeds weer voelt het voor mij als een voorrecht om zo dicht bij mensen te mogen zijn op hele intense en intieme momenten in hun leven.

U kunt me 24 uur per dag bereiken

Bel: 0229 278782

“Martien Weel was deskundig, zorgzaam en betrokken, met gerichte aandacht voor onze wensen.”

– Familie Teunisse –